INNEHÅLLET HAR HÄMTATS: 0%

NYA 7R/8R-SERIEN TRAKTORER

ÖKAD PRESTANDA

ÖKAD KÖRTID

LÄGRE DRIFTSKOSTNADER

"Ingenting kan jämföras med en provtur hos din återförsäljare, men tillsammans med våra konstruktörer har vi sammanställt någa av fördelarna."
RULLA NER
7R New

SAMMA MODELLSERIE,
HELT NYA EGENSKAPER

 • Den bästa John Deere hytten någonsin
 • Ett lysande val med ny LED-belysning
 • Fjärrstyrd återförsäljarsupport som ger mervärde
 • Maskinoptimering och inbyggd diagnosfunktion

e23 VÄXELLÅDA MED EFFEKTIVITETSHANTERARE

 • 40K utförande
 • 23 framåt- och 11 backväxlar
 • 14 växlar mellan 2,5–40 km/h
 • Tre lägen: autoläge, normalläge och manuell funktion
 • Lägre driftskostnad med ECO funktion

Modelserien är densamma, men där upphör likheterna när man jämför 2014 års nya 7R- och 8Rserien traktorer med dess föregångare. På kort tid har John Deere uppgraderat sina premiumtraktorer, med kraftfullare motorer, effektivare växellådsalternativ, ett nytt kylsystem och en bekvämare hytt med ett användarvänligare gränssnitt. Förändringarna gäller inte bara traktorerna. Den senaste tillämpningen av JDLink fjärrstyrd övervakning skapar nya möjligheter till optimering av prestanda, samt lägre bränslekostnader.

ÖKAD PRESTANDA

De nya 7R-modellerna erbjuder alla ökad effekt med miljösteg III B PowerTech ”endast diesel”-motorer. Med IPM (Intelligent Power Management) levererar 7290R ytterligare 22 hk och övriga modeller 30 hk. För 7230R har den förbättrade teknologin inneburit att man har kunnat ersätta den tidigare 9,0 liters motorn med en 6,8 liters motor, med bibehållen prestanda och fördelar som högre effekt/viktförhållande och minskade driftskostnader. Liknande effektförbättringar har även uppnåtts på 8R och 8RT hjul- respektive bandtraktorer.

LÄGRE DRIFTSKOSTNADER

För de flesta lantbruk är bränslet den tyngsta utgiftsposten, och det är därför som så mycket av John Deeres utvecklingsarbete fokuseras just här. Ett nytt kylpaket med större insugningsmunstycken optimerar kylningseffekten och ger bränslebesparingar på 2 %. Den nya e23 växellådan med effektivitetshanterare (Efficiency Manager) bidrar till ytterligare besparingar. Det är en vidareutveckling av den erkända och tillförlitliga PowerShift växellådan, som sålts i mer än 500 000 enheter över hela världen. Den nya e23 växellådan är en extremt effektiv, mekanisk växellåda med 23 PowerShift-växlar vid full belastning. Med fler växlar har man i princip steglös växling över hela effektområdet, och alltid rätt växel ilagd. Resultatet är en bränslebesparing på upp till 4 % jämfört med de tidigare mycket effektiva, steglösa växellådorna. Den nya e23 växellådan finns tillgänglig för alla 2014 års 7R-traktorer, och kommer att finnas tillgänglig för 8R-modellerna från november 2014. Tar man dessutom med i beräkningarna hur behändigt det är med motorer som kör på endast diesel, är det inte svårt att förstå varför det lönar sig att investera i en ny 7R- och 8R-traktor.

PRODUKTIVITET OCH ÖKAD KÖRTID

Att öka traktorernas effektiva körtid har varit en prioritet under utvecklingen, och inneburit både komponentförändringar och att nya elektroniska verktyg introducerats i produktionen för en exaktare kvalitetstestning. Men effektiv körtid handlar inte bara om ökad driftsäkerhet och tillförlitlighet. Det handlar också om att hjälpa kunden att kunna utnyttja traktorns fulla potential. Förbättringar som den nya LED-belysningen, som gör natt till dag, är en viktig del i denna process. Lika viktiga är nya tjänster som fjärrstyrd monitoråtkomst, som lanserades samtidigt med de nya traktorerna. Det är en funktion som gör det möjligt för återförsäljaren att ansluta sig till monitorn i hytten och ge förslag på hur man kan optimera inställningarna och maximera prestandan.

DEN NYA, EFFEKTIVA e23 VÄXELLÅDAN SPARAR UPP TILL 4 % BRÄNSLE

VAR SMART OCH LÅT DEN NYA LED-BELYSNINGEN LYSA UPP ARBETSDAGEN

Kör du mycket på natten har du säkert märkt att särpräglade strålkastare blivit allt populärare, när tillverkare av statusbilar använder LED-teknologi för att differentiera sina produkter.

LED KONTRA HALOGEN

 • MINDRE EFFEKT,
  mindre belastning och ökad prestanda
 • BÄTTRE HÅLLBARHET,
  inga glödtrådar, LED-lampor motstår vibration
 • SPARA BRÄNSLE,
  minska driftskostnaderna
 • STÖRRE SYNFÄLT,
  du ser längre
 • SOM DAGSLJUS,
  bättre för ögonen
 • SÄKRARE,
  bättre sikt gör nattarbetet säkrare
LED-BELYSNING GER ÖVERLÄGSEN SIKT ÄVEN PÅ NATTEN

Modellår 2013

Modellår 2014

LED-BELYSNING GER ÖVERLÄGSEN SIKT ÄVEN PÅ NATTEN

John Deere använder sig också av denna avancerade teknologi på 7R- och 8R-traktorerna, men av mer praktiska skäl. ”Ägare ser gärna att deras maskiner arbetar både hårdare och längre, och den överlägsna prestandan hos den senaste LEDbelysningen ger extremt bra 360° sikt på natten,” förklarar Neil Macer, produktmarknadschef för stora traktorer. ”Inte nog med att ljuset är starkare, men det ger ett 40 procent bredare ljusflöde, 10 procent bättre täckning bak och är mindre ansträngande för ögonen. Likheten med dagsljus gör att föraren känner sig tryggare och säkrare vid körning på natten, även med stora redskap.”
Att arbeta på natten handlar inte bara om att kunna arbeta fler timmar på dygnet, det är också praktiskt, exempelvis vid jordbearbetning. Både 7R och 8R har 22 LED arbetslampor monterade på hyttak, hyttsidor och fram och bak på traktorn, för att skapa utmärkt runtomsikt även vid arbete med stora, tunga redskap. Frånsett att de ger mer ljus, använder LED-lampor inte alls lika mycket energi, samtidigt som de håller längre. Med en livslängd på runt 10 000 timmar är det inte troligt att många kunder någonsin kommer att behöva byta en lampa!

KONTROLL. SIKT. KOMFORT

Innovationer som LED-belysning, fler hästkrafter och elektroniska reglage är alla utmärkta för produktiviteten, men det leder också till att föraren tillbringar mer tid i hytten.
Därför är det viktigare än någonsin att göra arbetsmiljön så bekväm som möjligt.

Idag är hyttdesign en exakt vetenskap, där man använder datorsimuleringar för att skapa en optimalt ergonomisk arbetsmiljö, där placeringen av reglage och monitorer ger föraren bästa sikt och manövervänlighet. Resultatet är lätt att se så snart du kliver in i den nya CommandView III hytten. För första gången är nu alla reglage grupperade i en enda, ny generation CommandARMkonsol. Samtliga reglage är fullt integrerade: växellåda, hydraulik, belysning, lyft, kraftuttag, luftkonditionering och radio. Command- ARM är ansluten till en helt ny CommandCenter 4100 (18 cm) eller 4600 (26 cm) pekskärmsmonitor. Förarsätet kan vridas upp till 40 grader för att ge bästa uppsikt över redskapen. ”Manövervänlighet var ett av huvudmålen under utvecklingen”, berättar Carlos Aragones, divisionmarknadschef för stora traktorer. ”Vi tittade inte bara på placeringen och utformningen av reglagen, utan också på gränssnittet”. Den nya pekskärmen har gjorts enklare, med snabbvalsknappar nedtill och ett renare utseende. Den är lätt för nya förare att förstå och använda.

Hytten är också bekvämare. ActiveSeat aktiva förarsäte ger den smidigaste och behagligaste körningen av alla traktorer, genom att isolera föraren från upp till 90 % av de vertikala rörelserna. Ljudnivåerna har minskats betydligt. Nya ljuddämpande mattor och laminerat glas tillsammans med andra utvändiga förbättringar, som 7R:s nya kylsystem, gör att 7R- och 8R-traktorerna nu kan jämföras med världens främsta statusbilar. ”En tyst arbetsmiljö är mycket viktig för att motverka förartrötthet under långa arbetsdagar”, säger Carlos Aragones. ”I och med Bluetooth-anslutning, använder förare också sina mobiltelefoner och surfplattor allt mer, och en tyst hytt gör att man får känslan av att vistas i en normal kontorsmiljö”. Som om inte det var nog, har den nya hytten ett kylskåp för mat och dryck, som också bidrar till att arbetsdagen kan förlängas.

HYTTENS LJUDNIVÅ SÄTTER NY MARKNADSSTANDARD

40dB
Bibliotek
50dB
Normal kontorsmiljö
61dB
Lyxbuss
68dB
John Deere 7230R
70dB
Normalt gatuljud
88dB
Matberedare
100dB
Motorgräsklippare
110dB
Baby som gråter
120dB
Åska

COMMANDARM, MED INTEGRERADE TRAKTORFUNKTIONER, FÖLJER SÄTET SOM KAN VRIDAS UPP TILL 40°.

PEKSKÄRMEN HAR FÖRENKLATS OCH GJORTS TYDLIGARE OCH LÄTTARE ATT ANVÄNDA.

FJÄRRSTYRDA TJÄNSTER GER MERVÄRDE

Lanseringen av nya 7R-och 8R-serien sammanfaller med en annan, ny och viktig JDLink funktion: Fjärrstyrd monitoråtkomst. Den har utprovats hos ett flertal återförsäljare i hela Europa, och skapar nya sätt att optimera såväl traktor som redskap.
Den tiden när man satte sig i hytten, vred om startnyckeln och tog sig an dagens arbete är sedan länge borta. På 7Roch 8R-serien traktorer finns ett stort antal kraftfulla verktyg inbyggda i CommandCenter-konsolen, som hjälper dig att maximera produktiviteten och optimera bränsleeffektiviteten. Att komma underfund med och använda dessa verktyg tar tid och kan vara svårt för en oerfaren eller tillfälligt anställd förare, som inte är van vid reglagen. Men många förare drar sig för att kalla ut återförsäljaren för att lösa ett problem, och finner ofta en egen, högst provisorisk lösning. Med fjärrstyrd monitoråtkomst (tillval), och det senaste verktyget i JDLink-portföljen av trådlös övervakning, kan du ha återförsäljaren vid din sida hela tiden.

Fjärrstyrd monitoråtkomst innebär att återförsäljaren ser exakt detsamma som du ser på din GreenStar 3 2630-monitor. Systemet har utvärderats med stor framgång hos många återförsäljare i hela Europa det senaste året, och har setts som en stor tillgång av alla som fått chansen att prova.
”Vi upptäckte att fjärrstyrd monitoråtkomst är ett fantastiskt utbildningsredskap”, säger Cari Pitelen, från återförsäljaren Ben Burgess i Storbritannien. ”Hur omfattande instruktioner man än ger, tar det tid för kunden att lära sig alla de nya funktionerna. Med fjärrstyrd monitoråtkomst kan vi ta dem steg för steg genom de olika momenten utan att behöva åka ut på fältet. Det betyder att föraren får en omedelbar lösning på sitt problem, och vi sparar in på den tid det annars hade tagit att köra ut till kunden.” Carl upptäckte också att fjärrstyrd monitoråtkomst kan vara en tillgång när man måste anlita tillfälliga förare. ”Ibland kommer en annan förare in och ändrar i inställningarna, eller slår ifrån AutoTrac. Med fjärrstyrd monitoråtkomst kan vi ställa allt till rätta på bara några minuter.” George Larscheid ansvarar för implementeringen av fjärrstyrda lösningar som John Deere FarmSight, och tror att fjärrstyrd monitoråtkomst går en ljus framtid till mötes. ”Systemet är perfekt för enklare inställning av traktorn, optimerad prestanda, och för att hjälpa förarna att bli effektivare. Återförsäljarens AMS-specialist kan ge expertråd utan den kostnad och tidsspillan som är förenad med stillestånd och besök ute hos kunden.” Men Larscheid ser också en mer omfattande, långsiktig användning som närmast berör stora jordbruk och maskinstationer med maskiner som är utrustade med ISOBUS-redskap. ”Med fjärrstyrd monitoråtkomst är det inte bara återförsäljaren och AMS-specialisten som kan se GreenStar 3 2630-monitorn, det kan även representanter för redskapstillverkaren och agronomer. Tidigare var det för besvärligt och för dyrt att kalla in alla dessa experter, men nu kan de alla befinna sig på olika platser och koppla upp sig till föraren.” Det innebär betydande besparingar både vad gäller resekostnader och konsultarvoden, något som är klart kostnadseffektivt. ”John Deere är den enda tillverkaren som kan erbjuda teknologi av det här slaget, och ger kunden ett klart mervärde”, säger han. ”Eftersom systemen och programvarorna är utvecklade av oss, och har ett gemensamt gränssnitt, har användarna tillgång till informationen var de än befinner sig, och vad de än använder – mobiltelefon, surfplatta eller PC.”
Traktorförare AMS återförsäljarens rådgivare
Fjärrstyrd monitoråtkomst är på väg att bli det vanligaste sättet att ansluta till återförsäljarens AMS rådgivare.
För maskiner med ISOBUS-redskap kan fjärrstyrd monitoråtkomst användas för att kalla samman olika experter för att optimera arbetet.
Redskapstill-verkare
Traktorförare
Växtskydds-specialist
AMS återförsäljarens rådgivare